Frågor och svar om möten i Sunne

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna om möten i Sunne. Finns inte din fråga med, är du välkommen att kontakta oss så kan vi hjälpa dig med ett svar.

Var ligger Sunne?

Sunne ligger mitt i Värmland. Närmsta storstad är Karlstad, 70 km söderut. Oslo är den närmsta huvudstaden med sina 200 km västerut. Till Göteborg är det 300 km söderut. Stockholm ligger 372 km österut från Sunne. 

 

Hur reser vi till Sunne?

Vi vill gärna hävda att resan hit är halva nöjet. Kommunikationer erbjuds i mångfald - tåg, bil eller buss. 

En tågresa längs med Fryksdalsbanan har av många resenärer prisats som enastående sagolikt. Det sägs att Astrid Lindgren under en resa längs banan, inspirerades av landskapet och liknade det vid miljön i Körbärsdalen i Nangijala ur Bröderna Lejonhjärta. Anslutning för tåg eller buss från Oslo, Göteborg eller Stockholm utgår från Kil respektive Karlstad. Bilfärden går längs med E45 norröver, och ansluts via E18 nere i Karlstad och vidare upp mot väg 61.Flygplatser i närheten är Karlstad Airport 53 km söder om Sunne, samt den internationella flygplatsen Gardermoen 170 km från Sunne - endast 2,5 timmes restid.

 

Hur reser vi lokalt i Sunne?

Sunne är så där lagom stort att det mesta finns inom promenadavstånd. Här finns fina gångvägar. Cyklar kan hyras på några av hotellen, samt hos cykeluthyrare. 

Om ni kommer som större grupp och behöver transport mellan mässhallar och boendeanläggning, eller mellan aktiviteter och hotellen, finns bussar att chartra via lojala och lokala bolag.

 

Vad finns det att göra i Sunne?

Sunne har sedan lång tid tillbaka varit ett populärt resmål för inhemska och utländska turister. 

Det största dragplåstret har alltid varit Mårbacka Minnesgård, den berömda författarinnan Selma Lagerlöfs hem. Rottneros Park har under lika lång tid varit ett lika uppskattat besöksmål i Sunne. Andra besöksmål är Vattenlandet i Sunne, BerättarLadan där Västanå teater håller till under sommaren. Västanå teater kan tillföra ett annorlunda element under er konferens i Sunne. Ett framträdande med teatergruppen lämnar ingen oberörd. Boka i tid!Lägg där till att Sunne har ett brett utbud vad gäller shopping och nöjen, en storslagen natur och ett trevligt fôlk - här finns att göra och trivas!

 

Jag är medlem i en organisation som håller årsmöten på olika orter i Sverige. Jag funderar på att förorda om att ett årsmöte ska förläggas i Sunne. Hur gör jag?

Det är just därför Stora Möten finns till. Vi hjälper dig med att presentera Sunne som den perfekta platsen för ett årsmöte. Vi bistår med marknadsföringsmaterial om Sunne, och är behjälpliga med beslutsunderlag. 

Det är bara för dig att kontakta oss med ditt förslag så samarbetar vi oss vidare för att ro årsmötet i hamn.

 

Vår organisation har planer på att lägga en kongress någonstans i Mellansverige. Antal deltagare beräknas bli 1 100. Har ni plats för oss?

Det har vi! Vår största hall har plats för 3 000 personer. Utrymmen finns på samma anläggning som ger möjlighet till mindre seminarier i samband med kongressen. Ytterligare utrymmen finns att tillgå på anläggningar inom gångavstånd.

Sunne har över 1 065 hotellbäddar + 600 övriga kommersiella bäddar i form av stugor, B & B och vandrarhem, så boendet är lätt att ordna. Ni transporteras enkelt från mässhallen till hotellen med hjälp av bussar. 

 

Vårt företag tänkte ha en kick-off med spännande aktiviteter. Vad finns det för möjligheter till detta i Sunne?

Sunne är den perfekta platsen för en kick-off! Våra erfarna och inarbetade aktivitetsföretag erbjuder spännande och minnesvärda upplevelser som stärker gruppens laganda. 

Aktivitetsföretagen kommer till er eller ordnar transport för er grupp att komma till den plats där aktiviterna ska äga rum. Hör av er till oss så kan vi hjälpa er att få en lyckad och minnesvärd kick-off för ert företag. 

 

Vi vill helst att gruppen hålls intakt och att den inte skingras efter dagens möten. Hur löser vi det?

Här är svaret - inga problem! Det är just det som gör Sunne så unikt: Allt är samlat på ett ställe. Här finna kapaciteten för ett större möte där alla deltagare konfererar, äter och bor på samma anläggning. Det innebär att mötets dynamiska process fortsätter även efter att det formella mötet avslutats. Samtalen får en naturlig fortsättning över en apertif i hotellets lounge och diskussionerna ges en avslappnad prägel.

 

Vad är Stora Möten?

Stora Möten ägs av Sunne Turism AB i samverkan med ett antal partners.Stora Möten har till uppgift att underlätta för organisationer, företag, föreningar eller privatpersoner som planerar att förlägga ett möte i Sunne.Stora Möten ger kostnadsfri rådgivning om lämpliga möteslokaler, mässhallar och övriga anläggningar för kunder som planerar ett större möte.Stora Möten hjälper till att ta fram ett beslutsunderlag. Vidare i processen förmedlar Stora Möten kontakter för att slutföra bokning.